KookJij

Mexicaanse komkommersalade met mango en rode peper

Deze salade is heerlijk bij een Mexicaans vleesgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse komkommersalade met mango en rode peper te bereiden

  1.  Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten tot ze goudbruin kleuren en voeg de komijn toe. Rooster nog heel even samen met de komijn.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder (met een lepel) de zaadlijsten. Snijd de komkommer in reepjes.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snij de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in smalle reepjes.
  5. Schep de komkommer, mango en rode peper door elkaar en voeg limoensap, olijfolie, cashewnoten en koriander toe.
  6. Schep alles door elkaar en doe er nog wat peper uit de molen overheen. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Wij aten er Barbacoa-mexicaans-stoofvlees-van-yvette-van-boven bij, dat een soort Mexicaans draadjesvlees of Pulled Beef is.
https://www.kookjij.nl/recepten/barbacoa-mexicaans-stoofvlees-van-yvette-van-boven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst