Recept
« Terug naar recepten
Millefeuille- bakkersroom, witte chocolade + kersen
PT45M
Millefeuille- bakkersroom, witte chocolade + kersen
Een heerlijk millefeuille- bakkersroom, witte chocolade + kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Millefeuille- bakkersroom, witte chocolade + kersen te bereiden
Bak de bladerdeegplakjes volgens de instructies op de verpakking.
Zorg ervoor dat U per persoon twee vierkanten hebt.
Warm de melk op samen met het in de lengte doorgesneden vanillestokje.
Klop de eierdooiers met suiker schuimig, voeg de gezeefde bloem toe en klop opnieuw.
Verwijder het vanillestokje en giet warme melk bij de eierdooiers.
Zet dit mengsel op het vuur en breng aan de kook.
Blijf roeren tot het ingedikt is.
Bedek de steelpan met plasticfolie en laat afkoelen.
Klop de room stevig op en spatel het door het mengsel.
Doe de room in een spuitzak met gladde spuitmond.
Schik de stukken bladerdeeg op de borden.
Bedek de bodem met de room. Rasp de witte chocolade en bestrooi met de helft ervan.
Leg de tweede laag bladerdeeg op de borden en bedek opnieuw met room en witte chocolade.
Vorm een tweede identieke laag.
Versier tot slot met de kersen en besprenkel met siroop.
Zorg ervoor dat U per persoon twee vierkanten hebt.
Warm de melk op samen met het in de lengte doorgesneden vanillestokje.
Klop de eierdooiers met suiker schuimig, voeg de gezeefde bloem toe en klop opnieuw.
Verwijder het vanillestokje en giet warme melk bij de eierdooiers.
Zet dit mengsel op het vuur en breng aan de kook.
Blijf roeren tot het ingedikt is.
Bedek de steelpan met plasticfolie en laat afkoelen.
Klop de room stevig op en spatel het door het mengsel.
Doe de room in een spuitzak met gladde spuitmond.
Schik de stukken bladerdeeg op de borden.
Bedek de bodem met de room. Rasp de witte chocolade en bestrooi met de helft ervan.
Leg de tweede laag bladerdeeg op de borden en bedek opnieuw met room en witte chocolade.
Vorm een tweede identieke laag.
Versier tot slot met de kersen en besprenkel met siroop.