Recept
« Terug naar recepten
Mirabellenjam
PT60M
Mirabellenjam
Een heerlijk mirabellenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de kooktips
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mirabellenjam te bereiden
Was de mirabellen en dep ze droog met een theedoek. Ontpit de mirabellen. Zet de grove rasp in de keukenmachine en rasp de mirabellen. Doe de geraspte mirabellen in een grote kookpan. Zet de pan met de mirabellen op een hoge hitte bron. Voeg de geleisuiker toe en roer er regelmatig in de pan tot de jam kookt. Zet de hittebron wat lager en laat de jam al roerende koken. Zet daarna de hittebron uit. Schep het schuim indien aanwezig met een schuimspaan van de jam af. Vul de jampotten tot een 1/2 centimeter onder de rand met de hete jam. Sluit de potten jam direct af met een deksel en zet ze op hun kop. Zet de potten na 5 minuten weer rechtop en laat de jam afkoelen.
Lenie Fokkinga zegt: