KookJij

Mirabellenjam

Een heerlijk mirabellenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de kooktips
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mirabellenjam te bereiden

Was de mirabellen en dep ze droog met een theedoek. Ontpit de mirabellen. Zet de grove rasp in de keukenmachine en rasp de mirabellen. Doe de geraspte mirabellen in een grote kookpan. Zet de pan met de mirabellen op een hoge hitte bron. Voeg de geleisuiker toe en roer er regelmatig in de pan tot de jam kookt. Zet de hittebron wat lager en laat de jam al roerende koken. Zet daarna de hittebron uit. Schep het schuim indien aanwezig met een schuimspaan van de jam af. Vul de jampotten tot een 1/2 centimeter onder de rand met de hete jam. Sluit de potten jam direct af met een deksel en zet ze op hun kop. Zet de potten na 5 minuten weer rechtop en laat de jam afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lenie Fokkinga

Lenie Fokkinga zegt:
A ndere recepten zeggen een uur koken. Weer een a der 20 minuten. Wat is wijsheid.
gil derudder

gil derudder zegt:
sorry

veel te zoet
teveel suiker