Tip:
Ook leuk om van eiwitschuim twee of drie cirkels te strijk op bakpapier (eerst aftekenen op het papier zodat ze even groot zijn), deze krokant te bakken en vervolgens met een vulling van creme of room en fruit of met mokkaroom op te stapelen tot een decadente taart.
Recept
« Terug naar recepten
Mokka-hazelnootmeringues
PT20M
Mokka-hazelnootmeringues
Mokka-hazelnootmeringues
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AD 04032017 Janny van der Heijden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mokka-hazelnootmeringues te bereiden
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom.
- Verhit de oven voor op circa 125 graden C.
- Rooster de hazelnoten goudkleurig, laat ze afkoelen en hak ze in fijne stukjes.
- Meng suiker en instantkoffie en roer er de maïzena door.
- Klop de eiwitten stevig en voeg lepel voor lepel al kloppend het suikermengsel toe.
- Het mengsel moet glanzen en crèmekleurig worden.
- De eiwitten zijn goed als ze stevige pieken vormen en de kom omgedraaid kan worden zonder dat de eiwitten eruit glijden.
- Houd twee eetlepels gehakte noten achter en spatel de rest van de gehakte noten door het schuim.
- Verdeel het eiwitschuim in acht mooie bergjes over met bakpapier bedekte bakplaat.
- Strooi de achtergehouden gehakte hazelnoten over de schuimbergjes.
- Bak de meringues in ongeveer een uur gaar.