Recept
« Terug naar recepten
Mokka-ijsmousse
PT35M
Mokka-ijsmousse
Een heerlijk mokka-ijsmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mokka-ijsmousse te bereiden
Doe de suiker in een pan met een dikke bodem. Laat het op middelhoog vuur karamelliseren totdat het goudbruin van kleur is. Blus het af met de koffie en laat de suiker goed oplossen. Klop ondertussen de eidooiers los en voeg hier langzaam de suiker en de koffie-oplossing aan toe. Doe het geheel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat de massa op ijs afkoelen en klop de slagroom tot yoghurtdikte op. Wanneer de massa afgekoeld is spatelt u het door de slagroom
Vul 8 theeglazen met de mousse, dek af met plasticfolie en plaats minimaal 12 uur in de vriezer.
Garneer met een roosje stijfgeklopte slagroom en met koffiesiroop
Vul 8 theeglazen met de mousse, dek af met plasticfolie en plaats minimaal 12 uur in de vriezer.
Garneer met een roosje stijfgeklopte slagroom en met koffiesiroop
Gerard Caous zegt:
100 gram glucosestroop (of Golden siroop)
mvg, gerard Caous