KookJij

Mokka-ijsmousse

Een heerlijk mokka-ijsmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldse recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mokka-ijsmousse te bereiden

Doe de suiker in een pan met een dikke bodem. Laat het op middelhoog vuur karamelliseren totdat het goudbruin van kleur is. Blus het af met de koffie en laat de suiker goed oplossen. Klop ondertussen de eidooiers los en voeg hier langzaam de suiker en de koffie-oplossing aan toe. Doe het geheel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat de massa op ijs afkoelen en klop de slagroom tot yoghurtdikte op. Wanneer de massa afgekoeld is spatelt u het door de slagroom
Vul 8 theeglazen met de mousse, dek af met plasticfolie en plaats minimaal 12 uur in de vriezer.

Garneer met een roosje stijfgeklopte slagroom en met koffiesiroop



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard Caous

Gerard Caous zegt:
Hallo, in al de recepten over Mokka IJsmousse komt de glucosestroop in voor maar nergens wordt het in de bereiding genoemd. Kan iemand mij uitleggen waar het dan voor dient?????
100 gram glucosestroop (of Golden siroop)

mvg, gerard Caous