KookJij

Monchou taartjes

Een heerlijk monchou taartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Monchou taartjes te bereiden

boter smelten
koekjes kruimelen grof of fijn wat je zelf lekker vindt, door de boter mengen, en in springvorm doen of 1 persoons schaaltjes . dit wordt de bodem van de taart deze in de koeling zetten. Kan ook zonder boter maar gebruik dan geen springvorm maar de kleine schaaltjes. Monchou en basterd suiker roeren tot deze glad en schuimig wordt.
Slagroom kloppen en deze bij de monchou spatelen wel luchtig houden. dan de massa op de koekbodem scheppen. De kersen vulling er boven op scheppen afdekken en in de koeling zetten. Kan een dag van tevoren gemaakt worden mmmmm

Mijn kookverhaal (Francoise van Alebeek)

Dit recept heb ik 25 jaar geleden gekregen van een oude dame. iedereen geeft er zijn eigen draai aan . En het blijft lekker. als je glazen schaaltjes gebruikt krijg je een mooi effect van de laagjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Francoise

Francoise zegt:
Hoi Nathalie, nee dat moet niks uitmaken. In principe heb je alles goed gedaan , als de slagroom ook goed stijf is geklopt en zo, dan moet t goed zijn.
Succes voor de volgende monchou taart of taartjes
Nathalie

Nathalie zegt:
Dit zat in een soort zilverfolie, maar andere soorten zag ik ook niet. Kan het ook nog uitmaken dat ik kristalsuiker heb gebruikt ipv basterd suiker?
Francoise

Francoise zegt:
Hoi Nathalie, je hebt waarschijnlijk de verkeerde monchou gebruikt, je moet de monchou uit een pakje hebben , niet de zachte vorm uit het bakje
Nathalie

Nathalie zegt:
De smaak was heerlijk, maar het bleef wel een slappe bijna vloeibare substantie... Wat heb ik fout gedaan?
Lola

Lola zegt:
Het lijkt me heerlijk! Ik had ook een vraagje; kun je ze ook in muffin/cupcake vormpjes maken? En moet ik dan de helft van de ingrediënten gebruiken?
Alvast bedankt,
groetjes.
nelleke

nelleke zegt:
:)Ja ik ken dit recept en vooral de heerlijke taart die mijn moeder vroeger maakte. Het is echt smullen.Ik ga het ook maken voor de familie!
maria11

maria11 zegt:
dit lijkt me heel erg lekker