Recept
« Terug naar recepten
Monchou taartjes
PT15M
Monchou taartjes
Een heerlijk monchou taartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francoise van Alebeek
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Monchou taartjes te bereiden
boter smelten
koekjes kruimelen grof of fijn wat je zelf lekker vindt, door de boter mengen, en in springvorm doen of 1 persoons schaaltjes . dit wordt de bodem van de taart deze in de koeling zetten. Kan ook zonder boter maar gebruik dan geen springvorm maar de kleine schaaltjes. Monchou en basterd suiker roeren tot deze glad en schuimig wordt.
Slagroom kloppen en deze bij de monchou spatelen wel luchtig houden. dan de massa op de koekbodem scheppen. De kersen vulling er boven op scheppen afdekken en in de koeling zetten. Kan een dag van tevoren gemaakt worden mmmmm
koekjes kruimelen grof of fijn wat je zelf lekker vindt, door de boter mengen, en in springvorm doen of 1 persoons schaaltjes . dit wordt de bodem van de taart deze in de koeling zetten. Kan ook zonder boter maar gebruik dan geen springvorm maar de kleine schaaltjes. Monchou en basterd suiker roeren tot deze glad en schuimig wordt.
Slagroom kloppen en deze bij de monchou spatelen wel luchtig houden. dan de massa op de koekbodem scheppen. De kersen vulling er boven op scheppen afdekken en in de koeling zetten. Kan een dag van tevoren gemaakt worden mmmmm
Mijn kookverhaal (Francoise van Alebeek)
Dit recept heb ik 25 jaar geleden gekregen van een oude dame. iedereen geeft er zijn eigen draai aan . En het blijft lekker. als je glazen schaaltjes gebruikt krijg je een mooi effect van de laagjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nathalie zegt:
Francoise zegt:
Nathalie zegt:
Lola zegt:
Alvast bedankt,
groetjes.
Francoise zegt:
Succes voor de volgende monchou taart of taartjes