Recept
« Terug naar recepten
Morellensorbet
PT90M
Morellensorbet
Een heerlijk morellensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Morellensorbet te bereiden
Suiker, water en kaneelpijpje aan de kook brengen.
Morellen wassen ( uitlekken ).
5 apart houden voor garnering.
Morellen in de mixer, samen met het citroensap en suikersiroop pureren.
Druk vervolgens de afgekoelde massa door een zeef en laat 12 min. in de ijsmachine draaien.
Room met 1/2 el suiker en uitkrabsel van vanillestokje lobbig kloppen.
Vul de voorgekoelde sorbetglazen via een spuitzak met de sorbet.
Voeg een lepel room toe en garneer af met kers ( met steel )
Morellen wassen ( uitlekken ).
5 apart houden voor garnering.
Morellen in de mixer, samen met het citroensap en suikersiroop pureren.
Druk vervolgens de afgekoelde massa door een zeef en laat 12 min. in de ijsmachine draaien.
Room met 1/2 el suiker en uitkrabsel van vanillestokje lobbig kloppen.
Vul de voorgekoelde sorbetglazen via een spuitzak met de sorbet.
Voeg een lepel room toe en garneer af met kers ( met steel )
djmagich zegt: