Recept
« Terug naar recepten
mosselhapje
PT15M
mosselhapje
Een heerlijk mosselhapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe mosselhapje te bereiden
Was de mosselen onder de stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren weg. Neem de mosselen uit de schelpjes. Snijd de plakjes bacon doormidden. Roer de kerriepoeder door de dijonaise en breng op smaak met versgemalen peper. Smeer op elke mossel een beetje van dit mosterdmengsel. Wikkel nu om elke mossel een plakje bacon. Verhit een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de mosselen aan alle kanten krokant en bruin. draai ze voorzichtig om met een houten lepel, zodat het plakje bacon er niet afrolt. Serveer de mosselen op een schaal met bieslook.
bobbeltje zegt: