KookJij

mosselhapje

Een heerlijk mosselhapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe mosselhapje te bereiden

Was de mosselen onder de stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren weg. Neem de mosselen uit de schelpjes. Snijd de plakjes bacon doormidden. Roer de kerriepoeder door de dijonaise en breng op smaak met versgemalen peper. Smeer op elke mossel een beetje van dit mosterdmengsel. Wikkel nu om elke mossel een plakje bacon. Verhit een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de mosselen aan alle kanten krokant en bruin. draai ze voorzichtig om met een houten lepel, zodat het plakje bacon er niet afrolt. Serveer de mosselen op een schaal met bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hoeft niet, mag wel.
monica

monica zegt:
lijkt me heerlijk maar moet je niet even de kook over de mosselen doen om ze makkelijker uit de schelp te krijgen?:)