Recept
« Terug naar recepten
Mousse met melkchocolade en geconfijte stukjes gember
PT30M
Mousse met melkchocolade en geconfijte stukjes gember
Een heerlijk mousse met melkchocolade en geconfijte stukjes gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse met melkchocolade en geconfijte stukjes gember te bereiden
De chocolade in stukjes hakken en in de microgolf of au bain-Marie laten smelten.
De boter in kleine blokjes toevoegen.
In een kleine steelpan de melk en de room aan de kook brengen en hieraan zorgvuldig de chocolade toevoegen met een spatel.
In de kom van een keukenrobot de eiwitten tot sneeuw kloppen.
Als deze beginnen te rijzen, langzaam de suiker toevoegen, fijn verstrooien.
Net vóór ze het stadium van uiterst (té) stevige sneeuw bereiken, de twee dooiers door het mengsel roeren.
Met behulp van een klopper, een gedeelte van het chocolademengsel (ongeveer 2 soeplepels) in deze sneeuw doen.
Opkloppen.
De rest voorzichtig toevoegen met behulp van een spatel.
Dan de geconfijte gember, versneden in kleine stukjes van 1 à 2 mm.
In een grote kom doen of in individuele potjes.
Ofwel in mooie koppen, voor een knap effect !
Laten opstijven in de koelkast.
Bereiding is excl. opstijven
De boter in kleine blokjes toevoegen.
In een kleine steelpan de melk en de room aan de kook brengen en hieraan zorgvuldig de chocolade toevoegen met een spatel.
In de kom van een keukenrobot de eiwitten tot sneeuw kloppen.
Als deze beginnen te rijzen, langzaam de suiker toevoegen, fijn verstrooien.
Net vóór ze het stadium van uiterst (té) stevige sneeuw bereiken, de twee dooiers door het mengsel roeren.
Met behulp van een klopper, een gedeelte van het chocolademengsel (ongeveer 2 soeplepels) in deze sneeuw doen.
Opkloppen.
De rest voorzichtig toevoegen met behulp van een spatel.
Dan de geconfijte gember, versneden in kleine stukjes van 1 à 2 mm.
In een grote kom doen of in individuele potjes.
Ofwel in mooie koppen, voor een knap effect !
Laten opstijven in de koelkast.
Bereiding is excl. opstijven
Mijn kookverhaal (Toine Krijnen)
Om de mousse goed luchtig te houden, voegt u de twee eidooiers op het laatste moment toe, zo niet dan rijzen de eiwitten niet meer. Het inbrengen van de chocolademassa, vet gemaakt door de boter, is de delicaatste etappe van dit recept.