Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje
PT30M
Dagschotel: lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje
De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Naast de gorgonzola pikant heb je ook nog een dolce variant. De 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje te bereiden
- Aardappelen schillen in blokjes snijden deze gaar koken, pureer en roer er 125 gr kaas onder met een klontje boter. Grill de coteletjes gekruid met oregano rosé aan. Voor de saus de room goed opwarmen samen met de kaas. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hoe lang grill jij meestal de lammetjes? Minuut of 6?
Mmmm.... en dan met spruitjes of stoofpeertjes :-)
Hilde Dumont zegt: