Recept
« Terug naar recepten
Nasi op z'n Tania's
PT45M
Nasi op z'n Tania's
Een heerlijk nasi op z'n tania's recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi op z'n Tania's te bereiden
Voorbereiding:
Rijst koken in ruim water waar kipbouillonblokje aan is toegevoegd. De kipfilet mengen met 1 tl. knoflook, 1 tl. sambal (badjak), 1 el soyasaus en samen met de spekreepjes bakken in 2 el. olie.
Als kip en spekreepjes gaar zijn (8 minuten ongeveer) de nasikruiden toevoegen en goed door het vleesmengsel roeren. Als laatste de rijst toevoegen en goed door het vlees mengen
De rijst goed laten uitlekken en even droogstomen. De kipfilet bestemd voor de sate marineren in twee el. soyasaus en 2 el. teriyaki woksaus. Na bijeenvoegen van marinade en kip kan de kip al aan de stokjes geregen worden.
Afwerken maaltijd:
In de wok een paar lepels wokolie opwarmen en daarin de groenten wokken. Een paar lepels teri-yaki woksaus toevoegen en doorroeren.
Het rijstmengsel in gedeelten door de groenten scheppen en op middelhoog vuur blijven bakken.
Intussen in de grilpan de kipsate's grillen en in de koekenpan eitjes bakken. De ketjapsauspoeder mengen met 200 ml. kokend water en doorroeren.
Alles op borden schikken en soyasaus en sambal erbij gebruiken naar smaak.
Rijst koken in ruim water waar kipbouillonblokje aan is toegevoegd. De kipfilet mengen met 1 tl. knoflook, 1 tl. sambal (badjak), 1 el soyasaus en samen met de spekreepjes bakken in 2 el. olie.
Als kip en spekreepjes gaar zijn (8 minuten ongeveer) de nasikruiden toevoegen en goed door het vleesmengsel roeren. Als laatste de rijst toevoegen en goed door het vlees mengen
De rijst goed laten uitlekken en even droogstomen. De kipfilet bestemd voor de sate marineren in twee el. soyasaus en 2 el. teriyaki woksaus. Na bijeenvoegen van marinade en kip kan de kip al aan de stokjes geregen worden.
Afwerken maaltijd:
In de wok een paar lepels wokolie opwarmen en daarin de groenten wokken. Een paar lepels teri-yaki woksaus toevoegen en doorroeren.
Het rijstmengsel in gedeelten door de groenten scheppen en op middelhoog vuur blijven bakken.
Intussen in de grilpan de kipsate's grillen en in de koekenpan eitjes bakken. De ketjapsauspoeder mengen met 200 ml. kokend water en doorroeren.
Alles op borden schikken en soyasaus en sambal erbij gebruiken naar smaak.
Tania zegt: