Zo eten Chinezen hun nasi (gebakken rijst) thuis volgens Qin, een Chinese vriendin van Deonart.
Dit is een populair recept van een overleden Smulweb-lid DEONART. Hij speelde een grote rol op het vroegere Smulweb. Zijn recepten mogen niet worden vergeten.
Deonart had veel (vooral Aziatische) recepten op de verdwenen kooksite Smulweb. Deon is een aantal jaren geleden overleden maar het zou heel jammer zijn als zijn populaire reepten verloren zouden gaan.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese gebakken rijst met garnalen
PT20M
Chinese gebakken rijst met garnalen
Gebakken rijst met kip, eieren, garnalen en groenten.
Zo eten de Chinezen hun gebakken rijst (nasi) thuis.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
840 kCal energie
20 Gram eiwit
40 Gram vet
96 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
40 Gram vet
96 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Recept van een oud (overleden) Smulweb-lid DEONART
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese gebakken rijst met garnalen te bereiden
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui, knoflook en rode peper tot glazig
- Voeg de kip en en garnalen eraan toe en bak deze gaar en roze. Haal alles uit pan.
- 2. Voeg er nog 1 el olie aan toe. Bak het wit van de lente-ui, paprika en worteltjes tot ze beetgaar zijn. Haal uit de pan.
- Voeg nog 1 eetlepel olie toe. Doe de koude rijst en alle gare ingredienten in de pan en roerbak nu tot alles goed warm is.
- Meng het groen van lente-ui erdoor.
- Breng op smaak met oestersaus en lichte sojasaus, Roer goed door en breng - indien nodig - verder op smaak met zout.