KookJij

Hollandse nasi met veel groenten

Er zijn al veel authentieke recepten van nasi. Toch vind ik deze vernederlandste nasi uit eigen keuken nog steeds de lekkerste. Er zitten veel meer groenten in dan in de meeste authentieke recepten en dat is juist wat wij zo lekker vinden. Ik maak zelfs, tegen mijn gewoonten in, gebruik van een zakje kant en klare nasi-mix. Doordat ik veel verse groenten gebruik zit deze nasi wel boordevol vitaminen. Zie je tegen het snijwerk op dan kun je ook gebruik maken van voorgesneden groenten of van een pakket bami/nasi groenten. Hou er wel rekening mee dat je de rijst al ruim van te voren kookt zodat deze goed af kan koelen anders krijg je een kleffe boel.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse nasi met veel groenten te bereiden

  1. Rijst koken en af laten koelen, knoflook en peper fijn hakken, alle groenten fijn snijden, ham in reepjes snijden, roerei maken.
  2. Knoflook en peper fruiten in olie, uien erbij.
  3. Daarna de hamreepjes en het roerei erbij.
  4. Zakje nasi-kruidenmix erover strooien en goed door elkaar mengen.
  5. Scheut ketjab en vetsin toevoegen.
  6. Paprika en prei toevoegen.
  7. Daarna de taugé erbij.
  8. Voeg ook het roerei toe.
  9. Als laatste de afgekoelde rijst beetje bij beetje toevoegen. Als het geheel te droog is kun je een beetje kippenbouillon toevoegen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker hierbij is kippen drumsticks in een lekkere marinade en vergeet natuurlijk de kroepoek niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst