Recept
« Terug naar recepten
Hollandse bami met veel groenten
PT30M
Hollandse bami met veel groenten
Een Indonesisch recept maar dan op zijn Hollands. Zoals je in de
Nederlandse keuken veel Indische invloeden tegenkomt, zo kom je in
Indonesië ook nog heel veel Nederlandse invloeden tegen. Geen wonder
dus dat de recepten soms een beetje met elkaar verweven zijn.
Dit recept voor bami is door mijzelf in een Nederlands jasje gegoten
gewoon omdat ik het lekker vind om veel groenten aan mijn gerechten toe
te voegen. Een goed voorbeeld van Fusion dus.
Lekker met wat omeletreepjes erdoorheen of een gebakken ei erbovenop.
Een gemarineerd kippenboutje smaakt er heerlijk bij maar ook met saté of
rendang erg lekker.
De kroepoek mag natuurlijk niet ontbreken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse bami met veel groenten te bereiden
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitlekken in een vergiet, spoel de mie onder stromend koud water af, dit voorkomt dat het aan elkaar gaat plakken.
- Fruit de gehakte knoflook en de fijngesneden rode peper in een beetje hete olie en voeg de uien toe.
- Voeg de gesneden hamreepjes toe en roerbak het geheel.
- Voeg de kruiden (mix) toe, de ketjap en eventueel de vetsin toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe er dan de gesneden wortel, kool, prei en paprika erbij en roerbak het geheel.
- Doe als laatste de taugé erbij.
- Maak omeletten van de eieren en snij ze in reepjes.
- Meng de mie, groenten en omeletreepjes goed door elkaar.
- Serveer en een apart vleesgerecht en kroepoek bij.