Recept
« Terug naar recepten
Notenbrood
PT180M
Notenbrood
Een heerlijk notenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
25 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenbrood te bereiden
Hak de noten fijn.
Meng de gist en suiker in lauw water in de mengkom.
Laat dit 15 minuten bruisen.
Meng de andere ingrediënten door elkaar. (noten nog mee wachten)
Kneed het tot een elastisch deeg in 15 minuten.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Met de hand de gehakte noten door het deeg werken.
Verdeel het in 5 stukken.
Verdeel elk stuk deeg in 10 stukjes.
Bol ze op.
20 min laten rusten.
Leg ze op de ingevette bakplaat, 2 cm tussen elk bolletje.
Druk ze licht plat.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven naar 220 gr. C.
In 30 - 35 minuten goudbruin bakken.
Meng de gist en suiker in lauw water in de mengkom.
Laat dit 15 minuten bruisen.
Meng de andere ingrediënten door elkaar. (noten nog mee wachten)
Kneed het tot een elastisch deeg in 15 minuten.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Met de hand de gehakte noten door het deeg werken.
Verdeel het in 5 stukken.
Verdeel elk stuk deeg in 10 stukjes.
Bol ze op.
20 min laten rusten.
Leg ze op de ingevette bakplaat, 2 cm tussen elk bolletje.
Druk ze licht plat.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven naar 220 gr. C.
In 30 - 35 minuten goudbruin bakken.