KookJij

Oma’s hachee

Een heerlijk oma’s hachee recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oma’s hachee te bereiden

Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees in kleine porties op een hoog vuur tot het mooi bruin is. Bak de uien in ca. 5 min. lichtbruin en glazig. Voeg ze bij het vlees.

Strooi de bloem erover, roer om en laat nog een minuut verder bakken. Doe de tomatenpuree erbij. Giet zoveel water bij tot het vlees net onder staat.

Voeg de appels, bouillon blokjes, kruidnagels, peperkorrels, stroop, laurierbladeren en rozemarijntakje toe. Roer goed door. Voeg wat zout toe, sluit het deksel en stoof de hachee in 2 en half uur gaar. Verwijder de laurierbladeren en het rozemarijntakje.

Laat de hachee nog een half uurtje pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Angela

Angela zegt:
Inmiddels staat de hachee te pruttelen. Af en toe een smaaktest gedaan, en smaakt nu al heerlijk... Laat staan ruikt heerlijk.

Eerste keer dat ik hachee maak. Dus ben benieuwd. Heel erg bedankt voor dit recept
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk! Deze ga ik binnenkort in de Tajine maken. Ik kan het al bijna ruiken ;-)
fijnproever

fijnproever zegt:
@jimmytijger,blij te horen dat het gesmaakt heeft;)
jimmytijger

jimmytijger zegt:
Gisteren gemaakt, was echt erg lekker en makkelijk te maken! Ga dit deze winter zeker vaker maken!:p