KookJij

Oosterse lasagna

Een heerlijk oosterse lasagna recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: een recept van Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse lasagna te bereiden

♥Olie in de pan.
♥Ui, knoflook, gember, pepertje, djeruk purut, sereh fruiten.
♥Paprika & champignons toevoegen.
♥Pinda's erbij.
♥Tomatenpuree, sap van de limoen, soyasaus erbij.
♥3 dl water erbij + breng op smaak met zout óf een
bouillonblokje.
♥ Schep een laagje saus in de ovenschaal.
♥ Bouw met de wontonvellen laagjes op.
♥ Eindig met saus.
♥20 min in de oven.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Serveer er een frisse salade bij.

Laat het gerecht afkoelen vóórdat je het snijdt en dan weer opwarmen, dan heeft het stevigheid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Beste Piet-Jan,
In de toko of in de supermarkt kun je ook een gemberwortel kopen en daar snijd ik dan een duimpje van af. Aangezien jij een man bent en dus grotere vingers hebt dan ik, kan je volstaan met een duimkootje; Bedoel het niet cynisch, hoor, maar ik ben een kleine aziaat met kleine handjes. Evenwel kan je volstaan met 2 theel. djahe, sereh maar djerukpurut & laurier (of salam) zijn gedroogde bladeren en niet in poedervorm.
Hoop dat het je mag smaken.:D:p
Piet-Jan op de hoek

Piet-Jan op de hoek zegt:
Wat ik nou zo prettig zou vinden is dat er equivalenten worden gegeven voor duimpje gember, bijv. zoveel theelepel gemberpoeder, stengel sereh --> zoveel theelepel serehpoeder, djeruk purut --> laurierblaadje. Niet iedereen heeft al die ingredienten in huis en het luistert tenslotte allemaal niet zo nauw.