Recept
« Terug naar recepten
Oosterse vruchten in filodeeg met rozenwaterijs
PT60M
Oosterse vruchten in filodeeg met rozenwaterijs
Een heerlijk oosterse vruchten in filodeeg met rozenwaterijs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse vruchten in filodeeg met rozenwaterijs te bereiden
Breng de melk aan de kook met het vanillestokje. Laat 15 minuten zachtjes trekken.
Verwijder het vanillestokje en schraap het merg er uit. Doe het merg bij de melk en breng de melk weer aan de kook.
Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en voeg de melk bij de mengsel onder voortdurend roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en breng voorzichtig tegen de kook aan. Breng het net niet aan de kook en zorg dat het geheel mooi gaat binden. (Als het mengsel gaat koken gaat het schiften)
Doe het mengsel in een schaal en laat afkoelen.
Klop de room half stijf.
Voeg de room en het rozenwater bij het vanillemengsel en draai er ijs van.
Snijd de vijgen en de dadels in hele kleine stukjes.
Smelt de boter en doe er de honing, gemalen kardemom en kaneel bij. Laat een beetje kristalliseren.
Voeg de dadels, vijgen en het amandelpoeder toe. Maak een lichte karamel van het geheel.
Rol de zoete vulling in het filodeeg tot zo dun mogelijke sigaren.
Karameliseer de boter met de honing.
Frituur de filodeegstaafjes op 180 graden ongeveer 3 minuten.
Na het frituren onmiddellijk insmeren met het boter-honingmengsel.
Presentatie:
Neem koude bordjes.
Leg op ieder bordje 2 filodeegstaafjes. (schuin op elkaar)
Leg er een bolletje rozenwaterijs en een met honing bedruppelde halve vijg bij.
Verwijder het vanillestokje en schraap het merg er uit. Doe het merg bij de melk en breng de melk weer aan de kook.
Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en voeg de melk bij de mengsel onder voortdurend roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en breng voorzichtig tegen de kook aan. Breng het net niet aan de kook en zorg dat het geheel mooi gaat binden. (Als het mengsel gaat koken gaat het schiften)
Doe het mengsel in een schaal en laat afkoelen.
Klop de room half stijf.
Voeg de room en het rozenwater bij het vanillemengsel en draai er ijs van.
Snijd de vijgen en de dadels in hele kleine stukjes.
Smelt de boter en doe er de honing, gemalen kardemom en kaneel bij. Laat een beetje kristalliseren.
Voeg de dadels, vijgen en het amandelpoeder toe. Maak een lichte karamel van het geheel.
Rol de zoete vulling in het filodeeg tot zo dun mogelijke sigaren.
Karameliseer de boter met de honing.
Frituur de filodeegstaafjes op 180 graden ongeveer 3 minuten.
Na het frituren onmiddellijk insmeren met het boter-honingmengsel.
Presentatie:
Neem koude bordjes.
Leg op ieder bordje 2 filodeegstaafjes. (schuin op elkaar)
Leg er een bolletje rozenwaterijs en een met honing bedruppelde halve vijg bij.