Recept
« Terug naar recepten
Oranje broodjes
PT200M
Oranje broodjes
Een heerlijk oranje broodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranje broodjes te bereiden
Los de gist en bastersuiker op in het handwarme water,
snijd ondertussen de abrikozen in 1 cm blokjes,
schenk de bloem, kaneel en het gist water in de mengkom .
Meng dit tot een deeg.
Voeg de boter en het zout erbij,
kneed het deeg 10 min. op een hogere stand,
meng de abrikozen door het deeg,
laat het deeg 45 min rijzen, afgedekt.
Sla het deeg terug,
rol het deeg uit tot een plak van 36 X 35 cm,
snijd de plak in 15 stukken van 12 X 7 cm,
leg bakpapier op de bakplaat.
Op de bakplaat leggen 3 op elke rij, 5 rijen
bestrijk de broodjes met warm gemaakte honing
laat ze verdubbelen in 45-60 minuten.
Oven verwarmen op 240 oC,
in het midden van de oven plaatsen
in 6-10 min goudbruin bakken.
snijd ondertussen de abrikozen in 1 cm blokjes,
schenk de bloem, kaneel en het gist water in de mengkom .
Meng dit tot een deeg.
Voeg de boter en het zout erbij,
kneed het deeg 10 min. op een hogere stand,
meng de abrikozen door het deeg,
laat het deeg 45 min rijzen, afgedekt.
Sla het deeg terug,
rol het deeg uit tot een plak van 36 X 35 cm,
snijd de plak in 15 stukken van 12 X 7 cm,
leg bakpapier op de bakplaat.
Op de bakplaat leggen 3 op elke rij, 5 rijen
bestrijk de broodjes met warm gemaakte honing
laat ze verdubbelen in 45-60 minuten.
Oven verwarmen op 240 oC,
in het midden van de oven plaatsen
in 6-10 min goudbruin bakken.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Als aanvulling op het oranjegebak deze als broodje te eten bij de tv uitzending.