KookJij

Oranje broodjes

Een heerlijk oranje broodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oranje broodjes te bereiden

Los de gist en bastersuiker op in het handwarme water,
snijd ondertussen de abrikozen in 1 cm blokjes,
schenk de bloem, kaneel en het gist water in de mengkom .
Meng dit tot een deeg.
Voeg de boter en het zout erbij,
kneed het deeg 10 min. op een hogere stand,
meng de abrikozen door het deeg,
laat het deeg 45 min rijzen, afgedekt.
Sla het deeg terug,
rol het deeg uit tot een plak van 36 X 35 cm,
snijd de plak in 15 stukken van 12 X 7 cm,
leg bakpapier op de bakplaat.
Op de bakplaat leggen 3 op elke rij, 5 rijen
bestrijk de broodjes met warm gemaakte honing
laat ze verdubbelen in 45-60 minuten.
Oven verwarmen op 240 oC,
in het midden van de oven plaatsen
in 6-10 min goudbruin bakken.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Als aanvulling op het oranjegebak deze als broodje te eten bij de tv uitzending.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst