KookJij

Paddenstoelenrisotto met visschnitzel

Een heerlijk paddenstoelenrisotto met visschnitzel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddenstoelenrisotto met visschnitzel te bereiden

- Pel en snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een (ruime hapjes-) pan en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de rijst toe en roer met een houten spatel totdat alle korrels glanzen. Voeg de paddenstoelen toe (in delen) en steeds een scheut bouillionvocht. Als de korrels het vocht hebben opgenomen, voeg je weer wat vocht toe. Het is belangrijk om te blijven roeren in de risotto.
Doe na ongeveer twee keer vocht toevoegen ook een scheutje witte wijn bij het mengsel.
- Breng de risotto op smaak met een scheutje citroensap, versgemalen zwarte peper (zout hoeft niet, dat zit al in de bouillion, anders wordt het veel te zout), tijm en dragon.
- De risotto is klaar wanneer de korrels zacht zijn, maar nog net een beetje stevig.
Roer dan een klein klontje boter door de risotto heen en laat afgedekt met een deksel nog even nagaren.
- Verhit olie en/of boter in een koekenpan en bak de visschnitzels aan beide kanten ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de risotto met wat geraspte (Parmezaanse) kaas, de visschnitzel en wat kerstomaatjes.
(en eventueel een glaasje witte wijn voor de liefhebber.).

Mijn kookverhaal (L Broers)

De eerste keer dat ik risotto heb gekookt met échte risottorijst (ik heb wel eens eerder een poging gedaan met gewone rijst). En het was erg goed gelukt!
Bij al die kookprogramma's op tv zeggen ze steeds dat risotto maken zo ontzettend moeilijk is en het mislukt daar ook erg vaak. Maar deze (allereerste!) risotto van mij was precies goed (qua garing èn qua smaak).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst