KookJij

Sjalottensoep met kaascroutons

Eigenlijk wilde ik een heldere uiensoep maken zoals ik een paar weken tevoren in een restaurant had gegeten. Toen stuitte ik op een recept van sjalottensoep. Weer eens iets anders. Het recept heb ik helemaal aangepast aan mijn eigen smaak en de soep die ontstond was verrukkelijk
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sjalottensoep met kaascroutons te bereiden

  1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook glazig. Voeg de witte wijn, laurierblad, jeneverbessen en tijm eraan toe. Breng aan de kook en laat de soep plm. 5 minuten inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij.
  2. Breng weer aan de kook en laat de soep plm. 30 minuten lage warmtebron zachtjes koken.
  3. Verwijder de jeneverbessen, tijm en laurier.
  4. Maak op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper.
  5. Grilleer ondertussen de plakjes stokbrood met de geraspte kaas.
  6.  Leg croutons in de kommen op de soep en garneer met wat fijngehakte bieslook.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een smakelijk vegetarische soep. Lekker als voorgerecht maar ook bij de lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst