Recept
« Terug naar recepten
Tomatencrèmesoep met appel en roomkaas
PT15M
Tomatencrèmesoep met appel en roomkaas
Weer eens een hele andere tomatensoep. Bijzonder lekker van smaak door de stukjes appel en de witte wijn. De light roomkaas zorgt voor het romige accent.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
krantje van een supermarkt
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatencrèmesoep met appel en roomkaas te bereiden
- Uien pellen en in grove stukken snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden.
- Olie verhitten in een pan. Ui en appel hierin even zacht laten worden.
- Witte wijn, gezeefde tomaten, tijm en bouillon toevoegen. Alles aan de kook brengen en plm. 15 minuten
zachtjes laten koken. - Eventuele takjes tijm verwijderen. Light-roomkaas toevoegen en soep pureren met de staafmixer.
- De soep op smaak maken met zout, peper en tabasco.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Eventueel wat kleine appelblokjes zijn ook een leuke en lekkere garnering in deze soep.