Recept
« Terug naar recepten
Pakketjes van zalmforel en Limburgse sjink
PT30M
Pakketjes van zalmforel en Limburgse sjink
Een heerlijk pakketjes van zalmforel en limburgse sjink recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakketjes van zalmforel en Limburgse sjink te bereiden
BEREIDINGSWIJZE
1. Bekleed een bakblik met vetvrij papier.
Kwast het bakpapier in met wat gesmolten boter.
2. Ontdoe de zalmforelfilets met een pincet zorgvuldig van eventuele graten.
3. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
4. Druppel een beetje citroensap erover.
5. Leg een takje verse dragon op elke filet of bestrooi ze met 1/4 eetlepel gedroogde dragon.
6. Verdeel de uienringen over de zaimforelfilets. Omwikkel de filets met een grote plak Limburgse sjink. Pakketjes indien nodig met cocktailprikker vastzetten.
7. Leg de zalmforelfilets met de huidkant naar beneden op het bakbllk.
8. Royaal de gesmolten boter over de vis verdelen.
9. Zet het geheel circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van
180°C. Als de ham goudbruin wordt, is de vis gaar.
10. Lekker met charlotte-aardappelen en spitskool.
1. Bekleed een bakblik met vetvrij papier.
Kwast het bakpapier in met wat gesmolten boter.
2. Ontdoe de zalmforelfilets met een pincet zorgvuldig van eventuele graten.
3. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
4. Druppel een beetje citroensap erover.
5. Leg een takje verse dragon op elke filet of bestrooi ze met 1/4 eetlepel gedroogde dragon.
6. Verdeel de uienringen over de zaimforelfilets. Omwikkel de filets met een grote plak Limburgse sjink. Pakketjes indien nodig met cocktailprikker vastzetten.
7. Leg de zalmforelfilets met de huidkant naar beneden op het bakbllk.
8. Royaal de gesmolten boter over de vis verdelen.
9. Zet het geheel circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van
180°C. Als de ham goudbruin wordt, is de vis gaar.
10. Lekker met charlotte-aardappelen en spitskool.