KookJij

Paneermeel zelf maken

Een heerlijk paneermeel zelf maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Culinaire kalender 2012
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paneermeel zelf maken te bereiden

Stukken oud (Turks brood is echt heel lekker hier voor) in de keukenmachine/blender/met de staafmixer gaan malen.
Veel leuker is om dit gewoon met je handen te verkruimelen/vergruizen.
Maak extra fijn en een beetje grof kruim. Het fijne kruim zorgt er voor dat je vlees/vis goed afgedicht wordt en het grove kruim zorgt er voor dat je van die leuke gebakken uitstekeltjes krijgt.
Als het brood nog te vers is, kun je het even in oven laten uitdrogen. Beetje uitgespreid op een rooster: niet warmer dan 100 graden.

Opbergen in een luchtdicht bakje, of invriezen!!

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik ging calamares frituren en las in een berichtje van Anna Koudys bij het gerecht van Flavia (calamares fritos, estilo Canario), dat "haar favoriete kok op Tenerife" grof broodkruim gebruikte. Toevallig las ik ook vandaag op de CK 2012 dat broodkruim/paneermeel zelf maken een fluitje van een cent was.....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Hoi mensen, ik heb nog niet gemerkt dat mijn ingevroren zelfgemaakte paneermeel klef wordt. Kruiden doe ik er pas door heen als ik weet waar ik het voor ga gebruiken. Fijn dat iedereen zo mee denkt met elkaar. En lekkerbekse: inderdaad: gewoon een pakje beschuit kan ook uitstekend.:)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Het beste paneermeel is voor mij gerolde beschuit. Met paneermeel is het net als met haver. Als je kwaliteit wenst, betaal je wat meer en als je geld wilt sparen, dan wacht je, totdat de haver door het paard heen is.
Ik houd van kwaliteit.
apu

apu zegt:
ps door invriezen word het erg klef als het weer ontdooit word, ik raad invriezen af, is echt niet lekker:p
apu

apu zegt:
Erg lekker in deze paneermeel is om er fijngemalen tuinkruiden doorheen te mengen! Of aromatpoeder. Maak paneermeel ook altijd zelf maar niet zonder lekkere kruiden erdoor:):);):p
flavia

flavia zegt:
Dacht ik al gisteren, niks voor jou om zo'n fout te maken, teveel commotie door de inktvis. Ja die persoonsvormen en volt. deelw. ook. Ik vergeet ook wel eens alles na te kijken.:):p
Anna

Anna zegt:
;);):p:p
gea

gea zegt:
Ach, je kunt niet altijd perfect zijn en het is weekend....:)
Anna

Anna zegt:
Done;);) Dom, had er zelf overheen gelezen:p:p
gea

gea zegt:
Anna, ik heb gisteren een mail gestuurd @kookjij.nl wb een foutje in het blogje...: wil je even kijken aub??? Bedankt alvast!!
Anna

Anna zegt:
Hahahaha! Dat is grappig!!:D:D:;);)
gea

gea zegt:
Lachen....ik had dus nog een stuk van een Turks brood over, nadat ik een poosje geleden dát recept dus had gemaakt:):):) :):)
Anna

Anna zegt:
Grappig, wij maken ook altijd zelf paneermeel;) Ook maak ik vaak dit recept (is van mij;)):http://www.kookjij.nl/recept-gevuld-turks-brood
Hou dan het afgesneden brood over. Voortaan bewaren voor de paneermeel;);)
derbyke

derbyke zegt:
Haha,Gea & flavia inderdaad veel lekkerder had vroeger ook een recept gepost van zelfgemaakte chapelure ( paneermeel) http://www.kookjij.nl/recept-noodgeval-chapelure-of-paneermeel-zelf-maken-met-kruiden. Toch fijn hé zelf experimenteren :);):p
flavia

flavia zegt:
Is idd veel lekkerder.Ik heb het nooit met Turks brood geprobeerd, zal het volgende keer doen. Bedankt.:);):p:D