Recept
« Terug naar recepten
Pangsit pedis
PT60M
Pangsit pedis
Een heerlijk pangsit pedis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pangsit pedis te bereiden
Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe door het gehakt en kluts het ei.
Snijd de loempiavellen in vieren en dan de stukjes diagonaal zodat er driehoekjes gevormd worden.
Leg op elk driehoekje een klein beetje van het gehaktmengsel en smeer de randjes in met het geklutse ei.
Vouw het driehoekje dicht als een envelopje.
Verhit in een wok de olie en frituur de pakjes hierin. Laat de pangsits daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Tip:
Pangsit pedis kan rauw worden ingevroren en hoeft voor het bereiden niet eerst te worden ontdooid.
Snijd de loempiavellen in vieren en dan de stukjes diagonaal zodat er driehoekjes gevormd worden.
Leg op elk driehoekje een klein beetje van het gehaktmengsel en smeer de randjes in met het geklutse ei.
Vouw het driehoekje dicht als een envelopje.
Verhit in een wok de olie en frituur de pakjes hierin. Laat de pangsits daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Tip:
Pangsit pedis kan rauw worden ingevroren en hoeft voor het bereiden niet eerst te worden ontdooid.