KookJij

Snijbiet-ovenschotel met aardappel en gehakt

Deze ovenschotel heeft als basis snijbiet, de toevoeging van gekruid gehakt geeft het geheel smaak en de aardappelschijfjes maken het tot een volwaardig hoofdgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snijbiet-ovenschotel met aardappel en gehakt te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de sjalotjes, snijd de rode peper in stukjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbiet in stukjes/reepjes, voor deze ovenschotel gebruik je zowel de snijbietstelen als het blad.
  3. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, sambal, gehaktkruiden en een scheutje vloeibare boter. Voeg ook de gesneden sjalotjes, rode peper en knoflook toe. Rul het gehakt in een wokpan.
  4. Haal het gehakt uit de wokpan en bewaar dit op een bord. Wok vervolgens de snijbiet en breng op smaak met peper en zout. Voeg het gehaktmengsel toe aan de snijbiet en meng goed door elkaar.
  5. Vet de ovenschaal in en bedenk de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Doe hier vervolgens de helft van het snijbietmengsel op en bedek met de overige aardappelschijfjes en daarna met de rest van het snijbietmengesel.
  6. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet het circa 40 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Weer eens de prachtige snijbiet gekregen, vers van het land. Een ovenschotel leek mij lekker en wilde graag zowel de stelen als het blad gebruiken. Door het gehakt goed te kruiden komt de ovenschotel op smaak. De geraspte kaas geeft een extra lekker hartig effect aan de schotel mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annelies.brombacher

Annelies.brombacher zegt:
Snijbiet
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank voor de tip. Volgend jaar komt deze groente op het kostgrondje ;-)
leo

leo zegt:
Hoi,
De stengels van snijbiet hebben een asperge -achtige smaak ??
Deze kunnen ook op dezelfde manier bereid worden.

groet leo
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Werkt dus hetzelfde als bij de rabarber. Ik vroeg me af of je de stelen ook in een salade kan gebruiken, zoals bleekselderij. Of zouden die daarvoor te bitter zijn? Alleen voor de kleur zou je ze ervoor gebruiken ;-)
Nadine

Nadine zegt:
Zeker een aanrader voor het kostgrondje! Als je het hart laat staan en de snijbiet plukt heb je er lang plezier van want het groeit dan steeds weer aan. Het blad van de snijbiet is te vergelijken met spinazie de stelen weet ik niet zo goed maar hebben naar mijn idee ook meer kleur dan smaak ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Alleen voor de kleuren al zou je het maken! Volgend jaar ook maar eens op het kostgrondje zetten :-)
Ziet er erg lekker uit. Waar zou je de smaak van snijbiet mee kunnen vergelijken, Nadine?