Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken met ananas en ijs
PT20M
Pannenkoeken met ananas en ijs
Een heerlijk pannenkoeken met ananas en ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken met ananas en ijs te bereiden
Maak het baslag voor de pannenkoeken volgens basisrecept (zie recept van onze kookclub).
Roer de poedersuiker door het beslag.
Bak de pannenkoeken volgens de beschrijving van het basisrecept.
Houd ze warm.
Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij de ananas in dunne plakken.
Verhit de boter, roer de kristalsuiker erdoor en verwarm het mengsel op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
Voeg de plakken ananas toe en bak ze aan elke kant 3-4 min. tot ze lichtbruin zijn.
Leg op elke pannenkoek 2 ringen ananas, vouw de pannenkoeken naar binnen en leg in het hart van de elke pannenkoek een bol vanille-roomijs.
Bestrooien met wat poedersuiker.
Roer de poedersuiker door het beslag.
Bak de pannenkoeken volgens de beschrijving van het basisrecept.
Houd ze warm.
Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij de ananas in dunne plakken.
Verhit de boter, roer de kristalsuiker erdoor en verwarm het mengsel op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
Voeg de plakken ananas toe en bak ze aan elke kant 3-4 min. tot ze lichtbruin zijn.
Leg op elke pannenkoek 2 ringen ananas, vouw de pannenkoeken naar binnen en leg in het hart van de elke pannenkoek een bol vanille-roomijs.
Bestrooien met wat poedersuiker.
bertal zegt:
Wat een leuke reactie:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers