Mijn zus op Curaçao heeft papayabomen vol vruchten, maar ze houdt er niet van. Wij ook niet, maar toen besloot mijn man ze te roerbakken. Op het eiland worden ze meestal gestoofd met zoutvlees en varkensstaart, maar daar houden wij niet van. Het resultaat was erg lekker.
Het beste is wel een groene papaya combineren met een iets rijpe, voor de smaak.
Mijn man heeft alleen groene bereid want er waren geen bijna rijpe.
Recept
« Terug naar recepten
Papaya uit de wok
PT20M
Papaya uit de wok
Een heerlijk papaya uit de wok recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 a 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Mijn man
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Papaya uit de wok te bereiden
De papaya's in goed dikke plakken snijden, schillen en dan in blokjes snijden. (Daar ze nog niet echt rijp zijn, zullen ze nog geen zaadjes hebben, anders deze eerst met een lepel wegschrappen.)
De papaya's kun je direct in de wok doen, maar het gaat veel sneller als je de groente eerst in de magnetron beetgaar klaarmaakt.
De olie dan in de wok verhitten en eerst de uien en knoflook fruiten. Dan de papaya erbij en roerbakken tot ze gaar zijn.
Er is geen zout/peper toegevoegd. Dat vonden we niet nodig, maar dat kun je eventueel doen als je dat wilt.
De papaya's kun je direct in de wok doen, maar het gaat veel sneller als je de groente eerst in de magnetron beetgaar klaarmaakt.
De olie dan in de wok verhitten en eerst de uien en knoflook fruiten. Dan de papaya erbij en roerbakken tot ze gaar zijn.
Er is geen zout/peper toegevoegd. Dat vonden we niet nodig, maar dat kun je eventueel doen als je dat wilt.
Anna zegt: