Recept
« Terug naar recepten
Papillotje van tongscharrolletjes, venkel en sjalotjes
PT20M
Papillotje van tongscharrolletjes, venkel en sjalotjes
Een heerlijk papillotje van tongscharrolletjes, venkel en sjalotjes
recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Papillotje van tongscharrolletjes, venkel en sjalotjes te bereiden
Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie van ongeveer 40 cm open, plooi dit dubbel en snijd de twee open hoeken weg in een cirkelvorm en plooi terug open. Nu hebt u een vlindervorm (vandaar de naam papillot). Bakpapier is veel sterker dan aluminiumfolie om een papillotje te maken.
Leg op 1 zijde een schijfje boter, en verdeel daarover de tongrolletjes, de venkel en de fijngesnipperde sjalot. Leg de andere zijde nu bovenaan en begin dicht te vouwen langs 1 kant in kleine plooitjes werkend naar de andere kant. Voor hij helemaal dicht is giet u er een beetje wijn bij, plooi verder dicht en steek op het einde een paperclip om de papillot dicht te houden.
Leg het papillotje op de grill of steek hem ongeveer 10 minuten in de oven op 220°C.
Leg het papillotje op een bord en snijd ze open, smuk ze op met wat dillepluksels en dragon.