Is een typisch Balkangerecht en wordt veel gemaakt in bv Servië. Men bewaart daar de puree in glazen potten als wintergroenten.
Ik gebruikte verse knoflook welke ik mee rooster.
Sommige stoven de look eerst, samen met ui.
Soms voegt men zure room toe, maar dan kan men het moeilijk invriezen.
Ajvar kan men in de Balkan klaargemaakt kopen.
Recept
« Terug naar recepten
Paprika - aubergine puree (Ajvar)
PT90M
Paprika - aubergine puree (Ajvar)
Een heerlijk paprika - aubergine puree (ajvar) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Gevonden bij Bettykitchen.nl en zelf aangepast en uitgetest.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika - aubergine puree (Ajvar) te bereiden
Was de groenten en rooster ze in een oven of air-fryer op 180 graden circa 30 min tot ze goed gaar zijn. De parika moet langer stoven dan de aubergine en de knoflook.
Pel de geroosterde groenten en verwijder de zaden.
Kneed de geroosterde groenten fijn en breng op smaak met peper, zout een weinig olijfolie en paprikapoeder.
Breng alles in een afgedekte pan en stoof op zacht vuurtje nog circa 30 min.
Je kan de creme in bewareen in de ijskast of ook in de diepvriezer.
Wordt gebruikt als groenten, dipsuas of toevoeging aan soepen of sausen.
Pel de geroosterde groenten en verwijder de zaden.
Kneed de geroosterde groenten fijn en breng op smaak met peper, zout een weinig olijfolie en paprikapoeder.
Breng alles in een afgedekte pan en stoof op zacht vuurtje nog circa 30 min.
Je kan de creme in bewareen in de ijskast of ook in de diepvriezer.
Wordt gebruikt als groenten, dipsuas of toevoeging aan soepen of sausen.