Recept
« Terug naar recepten
Couscoussalade met gegrilde groenten op Siciliaanse wijze
PT30M
Couscoussalade met gegrilde groenten op Siciliaanse wijze
Een soortgelijke salade kregen wij voorgezet tijdens onze vakantie op
Sicilië. De geografische ligging van Sicilië is in dit gerecht merkbaar want
de Arabische invloeden zijn hierin duidelijk aanwezig.
Met behulp van een foto en de smaak nog in mijn gedachten heb ik
getracht deze na te maken. Met verse munt en koriander en een handvol
(Kalamata) olijven heb ik de salade naar mijn eigen smaak aangepast.
Wij aten dit als onderdeel van een bbq maar met wat extra geitenkaas of
feta maak je hier ook een heel erg lekker hoofdgerecht van.
Deze salade is zowel lauwwarm als koud erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscoussalade met gegrilde groenten op Siciliaanse wijze te bereiden
- Snij de aubergine, courgette, paprika's, en ui in blokjes. Verdeel ze over een braadslede, bestrooi met peper en zout en giet er wat olijfolie overheen.
- Laat dit ongeveer 20 minuten in de oven grillen en schep alles regelmatig om. (heb je geen oven met grilstand gebruik dan een grill-pan maar let op dat je dan niet alles tegelijk in de pan doet.)
- Bereid de couscous intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik eventueel groentebouillon in plaats van water.
- Schep de gegrilde groenten door de couscous en voeg nog wat olijfolie toe.
- Ontpit de olijven (indien nodig) en snij ze in stukjes. Meng dit door het geheel.
- Schep de fijngesneden koriander en munt erdoorheen.
- Hou eventueel een takje achter om mee te garneren.