Recept
« Terug naar recepten
Couscous salade
PT45M
Couscous salade
Couscous is een zeer populair gerecht uit Marokko met vele variatiemogelijkheden. Een salade is er één van.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn vrouw
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous salade te bereiden
1. Snij de kipfilet zo in de lengte dat je twee dunne plakjes kipfilet hebt, hierdoor worden ze sneller gaar en heb je mooi knapperige stukjes kipfilet in de salade, wrijf deze in met kipfiletkruiden naar smaak.
2. Bak deze kipfilet in olijfolie lekker aan en draai ze af en toe om tot ze gaar en lekker bruin en knapperig zijn.
3. Snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Ondertussen kun je al bezig met de couscous.
1. Breng 300 ml water aan de kook en doe hier een half bouillonblokje bij. Je gooit de couscous in een ruime schaal die in de magnetron mag.
2. Doe hier een scheutje olijfolie, wittewijnazijn, citroensap, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, een snufje cayennepeper en 2 theelepels korianderpoeder bij en roer dit even door elkaar met een vork.
3. Gooi een hoeveelheid bouillon eroverheen die de hele couscous bedekt. Meestal is 300 ml voldoende. Laat dit een paar minuten staan (ondertussen kun je mooi de groenten snijden) en zet de couscous dan in de magnetron. Op 600 watt zet ik hem er een minuut in, roer dan met de vork goed erdoorheen, proef de couscous of hij goed zacht is en vaak zet ik hem dan nog een minuut in de magnetron. Mocht de couscous te vochtig blijven (de bolletjes moeten goed te mixen zijn) dan kun je hem nog iets langer in de magnetron zetten. Op de foto zie je hoe de couscous er uit hoort te zien.
4. Snij je groenten in kleine blokjes en meng deze door de couscous.
5. Kruimel de feta eroverheen en meng de kipfilet door de couscous!
Eventueel kun je naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!
2. Bak deze kipfilet in olijfolie lekker aan en draai ze af en toe om tot ze gaar en lekker bruin en knapperig zijn.
3. Snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Ondertussen kun je al bezig met de couscous.
1. Breng 300 ml water aan de kook en doe hier een half bouillonblokje bij. Je gooit de couscous in een ruime schaal die in de magnetron mag.
2. Doe hier een scheutje olijfolie, wittewijnazijn, citroensap, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, een snufje cayennepeper en 2 theelepels korianderpoeder bij en roer dit even door elkaar met een vork.
3. Gooi een hoeveelheid bouillon eroverheen die de hele couscous bedekt. Meestal is 300 ml voldoende. Laat dit een paar minuten staan (ondertussen kun je mooi de groenten snijden) en zet de couscous dan in de magnetron. Op 600 watt zet ik hem er een minuut in, roer dan met de vork goed erdoorheen, proef de couscous of hij goed zacht is en vaak zet ik hem dan nog een minuut in de magnetron. Mocht de couscous te vochtig blijven (de bolletjes moeten goed te mixen zijn) dan kun je hem nog iets langer in de magnetron zetten. Op de foto zie je hoe de couscous er uit hoort te zien.
4. Snij je groenten in kleine blokjes en meng deze door de couscous.
5. Kruimel de feta eroverheen en meng de kipfilet door de couscous!
Eventueel kun je naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!
Anna Koudys zegt: