Wat een lange lijst aan ingrediënten zul je misschien denken. Bij het nalezen zul je merken, dat het allemaal standaard kruiden zijn, die bijna iedereen wel in het keukenkastje heeft staan.
Het gerecht is beschreven voor 3 personen. Ik heb voor 2 personen minder kip , groente en ook de hoeveelheid kruiderijen naar eigen inzicht en smaak aangepast. Bovendien heb ik een rode puntpaprika voorrang gegeven op de rode paprika .
Recept
« Terug naar recepten
Kip Jalfrezi uit India.
PT35M
Kip Jalfrezi uit India.
Indiaase kip Jalfrezi, maar dan zonder dat zakje van een bekend merk. Heel gemakkelijk te maken. Lekker kruidige kip met een woksausje groente en geurige basmatirijst.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Jalfrezi uit India. te bereiden
- Doe de in blokjes gesneden kip in een kom en roer er alle kruiden met de maizena door.
- Roer ook alles voor het woksausje doorelkaar.
- Blancheer de gehalveerde sperziebontjes 5 minuten. Giet af , MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP. Spoel de boontjes koud.
- Bak de kip goudbruin in de wok. Voeg vervolgens alle groente toe. Bak de groente totdat de paprika zacht is. Schenk er de woksaus bij en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Ondertussen is je rijst in het blancheerwater volgens de beschrijving op de verpakking al gekoookt.
- Serveer deze heerlijke Indiaase kip Jalfrezi met de rijst en geniet.