Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Artisjokken
PT45M
Pasta met Artisjokken
Een heerlijk pasta met artisjokken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Artisjokken te bereiden
*Bak de pancetta uit,tot de spekjes croquant zijn geworden
*Zet de spekjes apart
*Bak in het spekvet de uien,knoflook en lombok,totdat de uien goud-bruin zijn geworden
*Blus met de witte wijnazijn en schraap de baksels met een houten lepel goed los van bodem en zijkanten en blijf roeren tot de azijn is verdampt
*Doe nu de kippebouillon er bij in de pan en breng aan de kook,doe dan de artisjokken er bij en kook / roer door tot de bouillon voor de helft tot eenderde is ingekookt.
*Ondertussen de orecchiette (oortjes-pasta) al dente garen,afgieten,terug in de kook-pan laten uitstomen en het artisjokken mengsel er bij gieten.Roeren.Doe dan vervolgens de helft van de Parmezaanse kaas er door en blijf roeren
*Zet de spekjes apart
*Bak in het spekvet de uien,knoflook en lombok,totdat de uien goud-bruin zijn geworden
*Blus met de witte wijnazijn en schraap de baksels met een houten lepel goed los van bodem en zijkanten en blijf roeren tot de azijn is verdampt
*Doe nu de kippebouillon er bij in de pan en breng aan de kook,doe dan de artisjokken er bij en kook / roer door tot de bouillon voor de helft tot eenderde is ingekookt.
*Ondertussen de orecchiette (oortjes-pasta) al dente garen,afgieten,terug in de kook-pan laten uitstomen en het artisjokken mengsel er bij gieten.Roeren.Doe dan vervolgens de helft van de Parmezaanse kaas er door en blijf roeren
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*DIEN OP in voorverwarmde diepe borden en besprenkel eerst met wat mooie olijfolie en daarna met gehakte peterselie blaadjes.Geef er een omeletje bij en de rest van de kaasrasp om er over te strooien.