Recept
« Terug naar recepten
Pasta met pit
PT30M
Pasta met pit
Een heerlijk pasta met pit recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met pit te bereiden
Rooster voor de saus de pijnboompitten en zonnebloempitten in een grote koekenpan op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en schud de pan regelmatig. Doe de sesamzaden ook in de pan en rooster nog voor een minuut. Voeg er de suiker, sojasaus, mirin, en cayennepeper aan toe. Meng goed.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Terwijl de pasta kookt, snijd je de tofu in balkjes en overgiet je ze met sojasaus. Bak de tofu in een mengeling van sesam- en plantaardige olie tot de stukjes bruin kleuren.
Doe de pasta, fijngesneden lente-ui, geroosterde pitten en saus in een grote mengkom. Meng tot alles goed is opgenomen. Voeg de tofu toe en meng opnieuw voorzichtig. Werk af met versnipperde koriander.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Terwijl de pasta kookt, snijd je de tofu in balkjes en overgiet je ze met sojasaus. Bak de tofu in een mengeling van sesam- en plantaardige olie tot de stukjes bruin kleuren.
Doe de pasta, fijngesneden lente-ui, geroosterde pitten en saus in een grote mengkom. Meng tot alles goed is opgenomen. Voeg de tofu toe en meng opnieuw voorzichtig. Werk af met versnipperde koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Anna zegt: