Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
PT30M
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke
bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke
gerechten leren klaarmaken. Een soort privé kookles dus.
Toen ze weer thuis was heeft ze, voor ons, een avondje Vietnamees
gekookt en natuurlijk kreeg ik de recepten mee.
Het is een beetje met wat ze nog in haar geheugen had en aangevuld met
een beetje van Internet en natuurlijk aangepast met wat hier aan
ingrediënten verkrijgbaar is.
Goi Cuon is een soort loempia dat je niet hoeft te bakken maar wat zo
gegeten kan worden en Nuoc Cham is de (dip)saus die er standaard bij
hoort.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Mijn dochter (Ik heb het zelf ook weer een beetje aangepast toen ik het zelf gemaakt heb)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham te bereiden
- Dipsaus: Pers de limoenen uit en doe het in een schaaltje, voeg vissaus, suiker en water toe en roer alles goed door zodat de suiker oplost, snij de peper in dunne (halve) ringetjes en hak de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de rest van de saus. Roer nog een paar keer goed door zodat de suiker helemaal opgelost is.
- Wel de noedels in een kom heet water, roer ze goed door elkaar zodat ze niet aan elkaar vast plakken. Spoel ze na een paar minuten af met koud water en laat ze goed uitlekken. Doe de sesamolie erdoor en meng die er goed doorheen. (kijk voor de gebruiksaanwijzing eventueel ook op het pakje want het kan nog weleens verschillen).
- Snij de wortel en komkommer in dunne reepjes.
- Zet alles in bakjes en schaaltjes rondom je werkvlak want dat werkt het makkelijkste.
- Leg een rijstvel in het midden van je werkblad, maak het nat (die van mij moesten met een vochtige theedoek natgemaakt worden maar volg hiervoor het beste de gebruiksaanwijzing van het pak dat je gekocht hebt).
- Vul het vervolgens met sla, noedels, wortel, komkommer, munt, koriander en garnalen.
- Schuif alles naar de onderste helft, rol het kleine onderste flapje over de vulling, vervolgens klap je de zijkanten naar binnen en rol je daarna de loempia verder op. (zie foto's).
- Je kunt de loempia's totdat je ze serveert in de koelkast zetten.
- Serveer de dipsaus erbij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Klik op de foto's voor meer stappen.