KookJij

Atjar Ikan Kuning ( Indische kabeljauw in zoetzuur) .

Als je een liefhebber van atjar bent, wil je dit zeker proeven. Een snel Indisch maaltje voor door de week. Slank en met veel groente. Voor kentjoer moest ik naar de toko en dat heb ik dus niet gedaan. We hebben dit overheersend kruidje niet gemist . "Niets meer aan doen " was het commentaar van mijn man. Wel even aan de saus proeven om het zo nodig toch zeker naar jouw smaak te maken. Ik heb iets meer azijn gebruikt , omdat ik het gerecht te zoetig vond.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar Ikan Kuning ( Indische kabeljauw in zoetzuur) . te bereiden

  1. Maal een boemboe van de knoflook, sjalot en de 4 kemirinoten en roer er de koenjit ( kurkuma) en de djahé door.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een scheutje olie de boemboe enkele minuten.
  3. Giet er water en azijn bij en roer met de suiker en de tomatenpuree door elkaar.
  4. Voeg alle groente toe , breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak , leg de vis in de schaaltjes, zet in de oven en laat ( afhankelijk van de dikte) 8-10 minuten garen. Giet de groente met het vocht over de vis en serveer met witte rijst.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Bind de saus eventueel met een beetje maizena.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst