Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese salade
PT10M
Vietnamese salade
Een heerlijk fris bijgerecht bij een pittige stoof of ander hoofdgerecht van
vlees of vis.
Je kunt met de ingrediënten naar hartenlust variëren, denk daarbij aan
radijsjes, (spits)kool, sugarsnaps, taugé, paprika e.d.
Ik maakte het bij mijn Vietnamees-gekruide-runderstoofpot
Maak de salade het liefst al een paar uur van te voren zodat de dressing en
de smaakjes goed in kunnen trekken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese salade te bereiden
- Snij het pepertje fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Zet even opzij.
- Rasp de wortel, snij de ui in ringen en de komkommer in plakjes.
- Giet de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
- Laat de salade gerust nog een paar uur staan dan kunnen de smaken goed in elkaar trekken.
- Vlak voor het serveren strooi je de pinda's eroverheen en garneer je de salade met enkele takjes koriander.