KookJij

Vietnamese salade

Een heerlijk fris bijgerecht bij een pittige stoof of ander hoofdgerecht van vlees of vis. Je kunt met de ingrediënten naar hartenlust variëren, denk daarbij aan radijsjes, (spits)kool, sugarsnaps, taugé, paprika e.d. Ik maakte het bij mijn Vietnamees-gekruide-runderstoofpot Maak de salade het liefst al een paar uur van te voren zodat de dressing en de smaakjes goed in kunnen trekken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese salade te bereiden

  1. Snij het pepertje fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Zet even opzij.
  2. Rasp de wortel, snij de ui in ringen en de komkommer in plakjes.
  3. Giet de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
  4. Laat de salade gerust nog een paar uur staan dan kunnen de smaken goed in elkaar trekken.
  5. Vlak voor het serveren strooi je de pinda's eroverheen en garneer je de salade met enkele takjes koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst