Recept
« Terug naar recepten
Patè van sjalottencompote
PT45M
Patè van sjalottencompote
Een heerlijk patè van sjalottencompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patè van sjalottencompote te bereiden
In kom met warm water, rozijnen a 10-12 min. late wellen.
Intussen de sjalotjes pellen en in 4 snijden.
In pan de boter, sjalotjes, suiker, laurierblaadje en ca 1 1/4 dl water aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven "verkruimelen" en sjalotjes onafgedekt ca 10 min. zachtjes koken.
Rozijnen afgieten, door sjalotjes mengen en onafgedekt op hoog vuur ca 5 min. koken tot het vocht verdampt is.
Op smaak brengen met peper.
Intussen de sjalotjes pellen en in 4 snijden.
In pan de boter, sjalotjes, suiker, laurierblaadje en ca 1 1/4 dl water aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven "verkruimelen" en sjalotjes onafgedekt ca 10 min. zachtjes koken.
Rozijnen afgieten, door sjalotjes mengen en onafgedekt op hoog vuur ca 5 min. koken tot het vocht verdampt is.
Op smaak brengen met peper.