Bijna elke middag kijk ik in de (koel)kast of er restjes zijn. Daar probeer ik dan een amuse of een voorgerechtje van te maken. Mijn man vindt het niet erg om proefkonijn te zijn.
Als je een restje verse roomkaas hebt, roer dan de worst/hamstukjes erdoor en vul hiermee de peertjes.
Recept
« Terug naar recepten
Peertje gegratineerd met mozzarella
PT10M
Peertje gegratineerd met mozzarella
Een heerlijk peertje gegratineerd met mozzarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
variatie op een bekend recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peertje gegratineerd met mozzarella te bereiden
Peertjes uit laten lekken. Je kunt per persoon 1 of 2 peertjes nemen.
Als de peertjes niet blijven staan op de bolle kant, moet je een klein stukje eraf snijden. Vul de opening met de stukjes ham of worst of bacon.
Leg een plakje mozzarella op de peer. Smeer een likje tomatenketchup op de kaas en zet de peertjes (liefst op bakpapier in een bakblik) onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Bestrooi dan met bieslook of met de amandelen.
Als de peertjes niet blijven staan op de bolle kant, moet je een klein stukje eraf snijden. Vul de opening met de stukjes ham of worst of bacon.
Leg een plakje mozzarella op de peer. Smeer een likje tomatenketchup op de kaas en zet de peertjes (liefst op bakpapier in een bakblik) onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Bestrooi dan met bieslook of met de amandelen.
Anna zegt: