Serveertip
Ook lekker met roze garnaaltjes, gerookte forel of serranoham in plaats van
zalm.
Recept
« Terug naar recepten
Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.
PT15M
Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.
Een smakelijke amuse in een glaasje. Klaar binnen 20 minuten en lekker
fris van smaak. Zelfs op voorhand al te maken. Roer dan de
komkommertartaar met de citroenroom, sjalot en peper en zout door elkaar
en zet tot gebruik koel weg. Vervolgens vul je vlak voor het serveren de
glaasjes met de komkommertartaar, leg je er de zalm op , het lepeltje room
en de garnering. Smullen !
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit het boekje amuses en mini-hapjes eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommertartaar met zalm uit een glaasje. te bereiden
- Was de komkommer, halveer en haal de zaadjes met een lepeltje eruit.
- Snij de komkommer vervolgens in zo'n klein mogelijke blokjes.
- Meng de crème fraîche met het citroensap .
- Houd 1 1/2 el citroenroom apart en meng de rest door de komkommer en de sjalot.
- Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Proef.
- Vul de amuseglaasjes met de komkommertartaar.
- Verdeel de blokjes/ stukjes gerookte zalm erover en werk af met een toefje citroenroom en een groen blaadje naar keuze.