Recept
« Terug naar recepten
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
PT15M
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden
combinatie van avocado en gerookte zalm.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van gerookte zalm en avocadomousse. te bereiden
- Halveer de avocado.
- Wip de pit eruit en haal het vruchtvlees eruit.
- Prak het vruchtvlees fijn in een kommetje en roer er 2-3 ruime eetlepels crème fraîche door.
- Evenals een snufje zout en peper .
- Voeg een theelepeltje citroensap toe en roer alles smeuïg .
- Leg op de bodem van elk glaasje een plukje verscheurde rucola of veldsla .
- Verdeel daarop de avocadomousse.
- Verdeel de stukjes zalm erover en werk af met wat geroosterd sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Maanzaad is ook erg lekker en oogt mooi.