Recept
« Terug naar recepten
Pennette met tomatensaus
PT45M
Pennette met tomatensaus
Een heerlijk pennette met tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cornelia v Diemen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Mijzelf.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pennette met tomatensaus te bereiden
Snijd het spek in dunne reepjes, doe een scheut olijfolie in de pan en bak het spek zachtjes ± 5 min., voeg de knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg dan de tomatenblokjes en het pakje tomatensaus toe en laat de saus zachtjes wat inkoken, ± 40 min., af en toe roeren.
Kook de pennette zo als op de verpakking en giet af, roer er een eetlepel pesto door en doe de deksel op de pan en zet weg tot gebruik op een warmhoudplaatje.
Roer ± 5 min voor het einde van de kooktijd de kappertjes en de fijngesneden olijven door de saus.
Schep de pennette in een voorverwarmde schaal en giet de saus er overheen, licht mengen en strooi er vers geraspte Parmezaanze kaas over.
Voeg dan de tomatenblokjes en het pakje tomatensaus toe en laat de saus zachtjes wat inkoken, ± 40 min., af en toe roeren.
Kook de pennette zo als op de verpakking en giet af, roer er een eetlepel pesto door en doe de deksel op de pan en zet weg tot gebruik op een warmhoudplaatje.
Roer ± 5 min voor het einde van de kooktijd de kappertjes en de fijngesneden olijven door de saus.
Schep de pennette in een voorverwarmde schaal en giet de saus er overheen, licht mengen en strooi er vers geraspte Parmezaanze kaas over.