Recept
« Terug naar recepten
Peperkoek
PT90M
Peperkoek
Een heerlijk peperkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Peperkoek te bereiden
De oven voorverwarmen: Bakoven of combimagnetron op 175°C- 200°C en Heteluchtoven 150°C
Alles mengen zonder het cake-of bakmeel.
Daarna meel beetje bij beetje toevoegen.
Het deeg zolang mengen tot er bellen op komen.
Bakblik van 25 cm invetten en deeg erin schenken.
Totale baktijd ca. 1 uur.
Laatste 10 minuten oven naar 130°C of 105°C heteluchtoven.
Als de koek gaar is deze uit blik nemen en nog warm in aluminiumfolie wikkelen om de plakrand te krijgen.
Alles mengen zonder het cake-of bakmeel.
Daarna meel beetje bij beetje toevoegen.
Het deeg zolang mengen tot er bellen op komen.
Bakblik van 25 cm invetten en deeg erin schenken.
Totale baktijd ca. 1 uur.
Laatste 10 minuten oven naar 130°C of 105°C heteluchtoven.
Als de koek gaar is deze uit blik nemen en nog warm in aluminiumfolie wikkelen om de plakrand te krijgen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
http://www.jasonandshawnda.com/foodiebride/archives/9825.
Daar vind je een bereiding van peperkoek muffins.
Veel succes
:);):p
Maike zegt:
Anna zegt:
Mijn vader at dit altijd als ontbijt. Het was gewoon om te snijden!! (de brinta):p:p
Bluh!!
hugocnx zegt:
De temperatuur van een heteluchtoven mag/moet ook wat lager worden ingesteld. Bijvoorbeeld 175 graden als het recept 200 aangeeft, zo'n beetje 10 - 15 procent minder.
Groet, Hugo.
Anna zegt:
http://www.kookjij.nl/blog/kruiden-in-de-keuken
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Willemien uit Canada zegt:
Thecla zegt:
Heb een heteluchtoven waarbij ik ook apart bovenwarmte kan instellen. De bovenwarmte niet meer gebruiken?
Inge zegt: