Recept
« Terug naar recepten
Perensorbet
PT40M
Perensorbet
Een heerlijk perensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perensorbet te bereiden
Los suiker in 1/2 dl perensap op.
Pureer de peren met het citroensap en de Poire Williams.
Doe de massa in de sorbetiere en laat dit circa 15 min draaien.
Klop eiwit met de 25 gram suiker stijf en voeg dit bij de perenmassa.
Laat nogmaals 5 min. draaien en serveer de sorbet uit in hoge voorgekoelde champagneglazen en garneer af met een kers en een beetje poedersuiker.
Pureer de peren met het citroensap en de Poire Williams.
Doe de massa in de sorbetiere en laat dit circa 15 min draaien.
Klop eiwit met de 25 gram suiker stijf en voeg dit bij de perenmassa.
Laat nogmaals 5 min. draaien en serveer de sorbet uit in hoge voorgekoelde champagneglazen en garneer af met een kers en een beetje poedersuiker.