KookJij

Perzikbavarois

Een heerlijk perzikbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie: 161 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Optimel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzikbavarois te bereiden

- Schil de perziken, halveren en de pitten verwijderen.
- Samen met het sinaasappelsap en een dl water in de steelpan verwarmen op laag vuur. Laat de perziken zachtjes stuk koken in de steelpan gedurende 10 minuten.
- Week het blaadje gelatine in koud water en knijp dit na 10 minuten weken goed uit. Doe bij de warme perzik.
- Pureer de perzik met de staafmixer tot deze glad is, zonder brokjes. Zet de perzikpuree in de koelkast totdat deze op kamertemperatuur is.
- Sla de room met de zoetstof en suiker tot yoghurtdikte.
- Spatel door de perzikpuree heen en schep in de 4 glaasjes.
- Zes uur laten opstijven in de koelkast.
- Garneer met vers fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst