Recept
« Terug naar recepten
Perzikbavarois
PT20M
Perzikbavarois
Een heerlijk perzikbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
161 kCal energie
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Optimel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikbavarois te bereiden
- Schil de perziken, halveren en de pitten verwijderen.
- Samen met het sinaasappelsap en een dl water in de steelpan verwarmen op laag vuur. Laat de perziken zachtjes stuk koken in de steelpan gedurende 10 minuten.
- Week het blaadje gelatine in koud water en knijp dit na 10 minuten weken goed uit. Doe bij de warme perzik.
- Pureer de perzik met de staafmixer tot deze glad is, zonder brokjes. Zet de perzikpuree in de koelkast totdat deze op kamertemperatuur is.
- Sla de room met de zoetstof en suiker tot yoghurtdikte.
- Spatel door de perzikpuree heen en schep in de 4 glaasjes.
- Zes uur laten opstijven in de koelkast.
- Garneer met vers fruit.
- Samen met het sinaasappelsap en een dl water in de steelpan verwarmen op laag vuur. Laat de perziken zachtjes stuk koken in de steelpan gedurende 10 minuten.
- Week het blaadje gelatine in koud water en knijp dit na 10 minuten weken goed uit. Doe bij de warme perzik.
- Pureer de perzik met de staafmixer tot deze glad is, zonder brokjes. Zet de perzikpuree in de koelkast totdat deze op kamertemperatuur is.
- Sla de room met de zoetstof en suiker tot yoghurtdikte.
- Spatel door de perzikpuree heen en schep in de 4 glaasjes.
- Zes uur laten opstijven in de koelkast.
- Garneer met vers fruit.