KookJij

Perzikbavarois met pistache-ijs en frambozensaus

Een heerlijk perzikbavarois met pistache-ijs en frambozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzikbavarois met pistache-ijs en frambozensaus te bereiden

Pureer voor de bavarois de perziken en schenk dit in een pan. Voeg het merg van de 2 vanillestokjes samen met 200 g suiker toe en breng alles aan de kook. Los hierin de geweekte gelatine op. Haal de pan van het vuur. Roer de 4 eidooiers erdoor en klop het mengsel (au bain marie) stevig en romig.
Klop apart van elkaar de slagroom met 100 g suiker en de eiwitten met 100 g suiker stijf. Bewaar 1/3 deel van de slagroom voor de garnering. Spatel eerst de slagroom door het dooiermengsel en, als laatste, de stijfgeklopte eiwitten. Schep de massa in een bavarois/puddingvorm . Laat dit ca. 3 uur afgedekt opstijven. Recept uit de Nederlandstalige Kerst-editie 2002 van Good Food.

@Serveren
Stort vlak voor het serveren de bavarois. Schep het ijs in quenelles of bolletjes erin. Garneer met slagroom, frambozen en of aardbeien, mint, poedersuiker, frambozensaus en krokante koekjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst