Recept
« Terug naar recepten
Pikante kip met kaneel
PT50M
Pikante kip met kaneel
Een heerlijk pikante kip met kaneel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jeanne's Place
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante kip met kaneel te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Wrijf de kipfilet in met zout, peper en flink wat kaneel.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet rondom goudbruin.
- Neem de kip uit de pan en houd hem warm in een stuk aluminiumfolie.
- Roerbak vervolgens de uien, de knoflook en de paprika in de wok.
Maak op smaak met peper.
Blus het geheel af met de rode wijn en laat het even aan de kook komen.
- Doe het groente-wijnmengsel over in de ovenschaal.
Leg de kip er boven op en voeg de rozijnen toe.
- Plaats de ovenschaal gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Wrijf de kipfilet in met zout, peper en flink wat kaneel.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet rondom goudbruin.
- Neem de kip uit de pan en houd hem warm in een stuk aluminiumfolie.
- Roerbak vervolgens de uien, de knoflook en de paprika in de wok.
Maak op smaak met peper.
Blus het geheel af met de rode wijn en laat het even aan de kook komen.
- Doe het groente-wijnmengsel over in de ovenschaal.
Leg de kip er boven op en voeg de rozijnen toe.
- Plaats de ovenschaal gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.
jacko zegt: