Recept
« Terug naar recepten
Hertensukade van Ramon Brugman
PT180M
Hertensukade van Ramon Brugman
Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben
sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht
al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar
ook de anderen aan tafel.
In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik
willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast
wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen.
Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan
gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Binnenste Buiten/ Ramon Brugman: Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertensukade van Ramon Brugman te bereiden
- Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
- (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.