KookJij

Pikante perenjam

Een heerlijk pikante perenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Alles over CONSERVEREN.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante perenjam te bereiden

Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen.
Snijd het vruchtvlees in stukjes en vermeng ze direct met wat citroensap.
Bindt de perenschillen met klokhuizen, gemberwortel, citroenschillen en kruidnagels in een dun doekje.
Doe peren met het sap, het water en de samengebonden doek in de grote pan, (de pan mag maar tot maximaal de helft gevuld zijn).
Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten doorkoken tot het vruchtvlees gaar is.
Til het zakje boven de pan en duw met een houten lepel tegen de panwand zo veel mogelijk van het sap eruit.
Voeg de suiker en het overgebleven citroensap toe en roer tot de suiker geheel is opgelost.
Zet het vuur daarna hoog en laat de massa 15-20 minuten flink doorkoken en controleer de dikte.
Schuim de jam af en laat hem eerst 10 minuten staan.
Roer vervolgens door en vul de voorbereide potten.
Sluit ze af en plaats de potten circa 8-10 minuten op de kop.
Plak op elke pot een etiket.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst